Email Lady Aleena on Blogspot Lady Aleena on eBay Lady Aleena on GitHub Lady Aleena on Google+ Lady Aleena on IMDb Lady Aleena on PerlMonks Lady Aleena on tumblr Lady Aleena on twitter Lady Aleena on Wikipedia Lady Aleena on YouTube
Lady Aleena's avatarLady Aleena

Awareness tests

The answers are hidden on this page.

General questions

  1. How many birthdays does the average man have? (Answer: One, we are born only once.)
  2. Take two apples from three apples and what do you have? (Answer: Two apples)
  3. Do they have a 4th of July in England? (Answer: Yes)
  4. Why can’t a man living in North Carolina be buried west of the Mississippi River? (Answer: He is still alive.)
  5. If you had only one match and entered a room, in which there was a kerosene lamp, an oil heater, and a wood burning stove, which would you light first? (Answer: The match)
  6. Some months have 30 days some have more or less. How many months have 28 days? (Answer: 12, all months have 28 days in them, at least.)
  7. I have in my hand only two U.S. coins, which total fifty-five cents. One is not a nickel. What are the two coins? (Answer: A half dollar and a nickel)
  8. A farmer had seventeen sheep. All but nine died. How many did he have left? (Answer: 9)
  9. Divide thirty by ˝ and add ten. What is the answer? (Answer: 70, 30/˝ = 60 + 10 = 70)
  10. How many animals of each species did Moses take aboard the Ark with him? (Answer: None, Noah took the animals onto the Ark.)
  11. Is it legal in California for a man to marry his widow’s sister? Explain. (Answer: Yes, since there is no need for such a law against it, since the man is dead.)
  12. A woman gives a beggar fifty cents. The woman is the sister of the beggar, but the beggar is not the woman’s brother. How come? (Answer: The beggar is the woman’s sister.)

Narrative

The owner of the Adams Manufacturing Company entered the office of one of his foremen where he found three employees playing cards. One of them was Carl Young, brother-in-law of Foreman Henry Dilson. Dilson, incidentally, often worked late. Company rules did not specifically forbid gambling on the premises, but the president had spoken forcibly on the subject.

Statements

  1. T F - The story is about a company owner who found three men playing cards. (Answer: uncertain)
  2. T F - The president walked into the office of one of his foremen. (Answer: uncertain)
  3. T F - Company rules forbade playing cards on the premises after hours. (Answer: uncertain)
  4. T F - The card playing took place in Henry Dilson's office. (Answer: uncertain)
  5. T F - Dilson never worked late. (Answer: false)
  6. T F - Gambling on the premises of the Adams Manufacturing Company was not punished. (Answer: uncertain)
  7. T F - Carl Young was not playing cards when the president walked in. (Answer: false)
  8. T F - Company rules forbade gambling on the premises. (Answer: false)
  9. T F - Three employees were gambling in a foreman's office. (Answer: uncertain)
  10. T F - The card players were surprised when the owner walked in the foreman's office. (Answer: uncertain)
  11. T F - Henry Dilson is Carl Young's brother-in-law. (Answer: true)
  12. T F - The president is opposed to gambling on the company premises. (Answer: uncertain)
  13. T F - A corporation owner found three employees playing cards. (Answer: true)
  14. T F - Henry Dilson is a foreman at Adams Manufacturing Company. (Answer: true)
  15. T F - The president did not allow card playing at his company. (Answer: false)

Comments